100 جم دقيق
رشه ملح صغيره
نص معلقه صغيره ثوم بودر
25 مللى زيت
60 مللى ميه ( فى الحلقه اخدت 55 مللى ميه فقط حسب الدقيق)
بيضه لتلميع الوش
شويه سمسم - زعتر - حبه البركه
الطريقه
- نضع الدقيق مع الثوم البودر و الزعتر ونفركه بايدينا على المقادير
والجديد هنا ال 25 مللى زيت
- ونشغل العجان وننزل بالميه شويه شويه حسب العجينه حتى تبقى متجانسه وملمومه ومطاطيه
- ونغطى العجينه ونسبها ترتاح
- ناخد العجينه ونعملها رول ونقطع قطع صغيره متساويه
- ونفرد كل قطعه بالمردانه وتبقى رقيقه جدا
- وتضع فى الصاج وتدهن الوش بالبيض ونرش عليها رشه سمسم او حبه البركه او كمون حسب الرغبه
- نسخن الفرن كويس على درجه 200 وبتاخد حوالى 8 دقائق
تركه الشيف
ممكن نستخدم الزبدة بدل الزيت ولكن الشيف فضل الزيت علشان يبقى كرسبى وناعم
اهم حاجه فى الطريقه انها ترتاح كويس
منقول





الكراكرز بخلطه الثوم والزعتر والبابريكا
100 جم دقيق
رد مع اقتباس